ALEGE O DESTINAȚIE – RECONFIGURAREA TRASEULUI

Reconfigurarea traseului

Cei care folosesc waze-ul știu că înainte de porni la drum, trebuie să introducă o adresă. Așadar te urci în mașină, introduci adresa, iți pui centura de siguranță, pornești motorul și auzi o voce care îți spune:

“TOTUL E PREGĂTIT! HAI SĂ PORNIM!”

Și pornești. Te arunci în mulțime. Ți se dă posibilitatea să alegi un drum mai scurt dar aglomerat, un drum mai lung fără prea multe opriri sau un drum scurt fără aglomerație. Ai mai multe variante. Tu alegi ce traseu să urmezi.

Pe măsură ce înaintezi începi să te întrebi dacă ai făcut alegerea bună. Te uiți la ceas și te întrebi dacă drumul ales te ajută să ajungi la timp. Dacă constați că nu ai ales ce trebuia ceri RECONFIGURAREA TRASEULUI.  Analizezi puțin situația și alegi alt traseu. Pe parcursul drumului auzi indicații de genul: VIRAȚI LA DREAPTA/STÂNGA sau uneori se precipită lucrurile și auzi: VIRAȚI BRUSC.  Ajungi într-un sens giratoriu și ți se sugerează să îl părăsești la prima/ a doua/ a treia ieșire.  După ce urmezi câteva indicații și faci câteva alegeri auzi vocea prietenoasă care își spune: AȚI AJUNS LA DESTINAȚIE!

Astăzi am avut nevoie de waze pentru a mă ajuta să ajung la o adresă și ascutându-l mă gândeam  că așa stau lucrurile în viață.  

Primim „punctul de pornire” dar suntem puși în situația de a ne alege „destinația”. Pornim la drum cu centura de siguranță pusă și aprindem luminile de întâlnire.  La început destinația ne este sugerată de alții: părinți, profesori, rude etc.  Îți dau ei indicațiile de orientare și îți aleg „destinația” și drumul de urmat. Și pentru tine e confortabil pentru că nu trebuie să își bați capul. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, îți dai seama că, la un moment dat, trebuie să virezi, să te abați puțin din drumul drept.  Și aici intervine alegerea ta: asculți ce ți se spune sau faci cum te taie capul, cum simți. În viață ești pus în situația de a lua decizii. Poți să îți iei propria decizie sau poți face ce îți sugerează ceilalți. Oricum ar fi, alegerea este a ta!  Tu alegi ce drum să urmezi. Ideal ar fi să îți și asumi această alegere.  

Am o veste bună pentru tine. Dacă constați că nu îți convine drumul ales poți cere  în orice moment: „RECONFIGURAREA TRASEULUI”.

Ți se vor oferi alte variante în funcție de locul în care te afli în acel moment. Între timp ai mai acumulat ceva experiență  și ți-ai dat seama ce drum ar fi ideal pentru tine. Acum te simți sigur pe tine și esti aproape convins că nu vrei să mai schimbi traseul. Ești în zona ta de confort. Numai că, la un moment dat poți ajunge într-un sens giratoriu și ți se sugerează că trebuie să îl părăsești la prima/ a doua/ a treia ieșire. Deși nu prea ai chef, trebuie să ieși din zona ta de confort, trebuie să te concentrezi ca să nu ratezi ieșirea. Trebuie să fii foarte atent pentru că, de obicei, primele ieșiri sunt ușor de ratat. Si dacă nu ai numărat bine riști să te rătăcești.  În final, după toate reconfigurările, rătăcirile  și alegerile făcute auzi : „AI AJUNS LA DESTINAȚIE”.

Eu cred că despre asta este viața. Alegerile ne aparțin.

Nu știu cum ești tu dar eu, de cele mai multe ori, nu prea ascult indicațiile waze-ului. Fac cum mă taie capul. În ceea ce privește sensurile giratorii, mai ratez  câteva ieșiri. De cele mai multe ori mă rătăcesc. Dar îmi asum alegerea. Nu pot da vina pe nimeni pentru alegerile care îmi aparțin iar cu mine nu prea am chef să mă cert. Eu cred că sunt una dintre acele persoane căruia vocea de pe waze îi va spune, la un moment dat:

„Oprește că vreau să cobor! Nu mai pot merge cu tine”. 

Dar asta e, e alegerea lui.

 

Tu cum procedezi?

Asculți indicațiile?

Îți alegi singur traseul?

Ești dispus să reconfigurezi traseul?

Ești dispus să alegi o ieșire din sensul giratoriu?

Orice ai răspunde nu uita un singur lucru:

VIAȚA E O STRADĂ CU SENS UNIC!

 

Comments

Comentarii