La mine-i nor și bate vântul

Dimineață când am ieșit din casa am văzut că era soare …. un soare frumos de primăvară … și am auzit ciripit de păsărele.

Am zâmbit și mi-am spus că e o zi minunată ! La câteva ore am primit un telefon, de la o persoana dragă, care mă sunase să mă anunțe că “a venit primăvara” … deci nu eram singura care se bucura, nu eram singura care văzuse soarele.

Câteva ore mai târziu, am trecut întâmplător pe lângă o persoană care vorbea foarte nervoasă la telefon și spunea “o fi soare la tine”…. “la mine-i nor și bate vântul“… Și în acel moment m-am uitat pe cer și am văzut că într-adevăr în zona aceea nu mai era soare dar eu nici nu îmi dădusem seama … în sufletul meu era soare.

Atunci am realizat încă o dată cât de mult contează felul în care “vezi” ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Există, din nefericire, foarte mulți oameni care văd numai “norii”. Pentru ei totul este negru, cenușiu, sumbru. Totul în jurul lor e în neregulă, nimic nu îi satisface …. toată lumea are ceva cu ei …. toți sunt niște idioți … sistemul e de rahat … totul merge prost … se vede asta pe chipul lor; sunt încrâncenați, obosiți, nervoși, agitați… ”împrăștie” în jurul lor “ frigul, gerul”, te fac să simți ca ți-e frig. Iți strica buna dispoziție. Orice problemă e o tragedie, nu există soluții … e “sfârșitul lumii”. (Acești oameni ar fi buni să facă reclama la o fabrica de oțet 😀 ). Genul de oameni pe care nu ți-ai dori sa îi ai în preajmă … dar de cele mai multe ori te lovești de ei și atunci soluția este SĂ FII TU ALTFEL … sau să TE ADAPTEZI SITUAȚIEI așa încât să nu fii afectat .

Slavă Domnului că există și acea categorie, pe care o iubesc, care emană căldură, care face soarele să strălucească, care iți dă “starea de bine” de care ai nevoie. Eu m-am înconjurat de astfel de oameni și ei “îmi aduc soarele” în viață și dau strălucire existenței mele.

Cu ocazia zilei de 8 martie mi-am invitat prietenele de suflet să sărbătorim împreună aceasta zi minunată. Le scriam într-un bilețel că eu, primăvara, simt că încep să trăiesc, că mă simt ca un “ghiocel“ care răsare după o iarnă grea și rece”. Am fost atât de încântată să vad că toate aceste prietene erau “în același anotimp cu mine”, erau vesele, radioase, “ciripeau “ exact asa cum o fac vrăbiuțele primăvara, străluceau și radiau căldura. De astfel de persoane sunt înconjurată și mă simt minunat.

As minți dacă aș spune că la mine nu au fost și nu sunt nori. Și la mine “adie vântul uneori”, sunt zile în care “bate foarte tare” …. Am trecut și prin “furtuni” dar am încercat să le depășesc și la scurt timp apărea din nou soarele. Am un prieten bun care atunci când mă vede mai “plouata” îmi spune cu tonul lui mucalit ” Miki, soarele e la colțul străzii, uită-te cu atenție și o să vezi ca vine… ”.

Am învățat să aduc soarele “pe strada mea”. Chiar dacă afară e frig, plouă sau ninge, găsesc eu ceva frumos care să îmi schimbe starea. Mă uit pe geam și îmi spun: “Ok. Astăzi nu se mai poate ieși cu mașina. A nins mult și sunt blocată. Ce bineee …. O să iau metroul. Cu siguranță voi întâlni o persoana cunoscută, mai socializez și eu sau cum ar spune Băsescu “mai fac o baie de mulțime” și unde mai pui că mai fac și ceva mișcare, respir aer proaspăt. Îmi iau și o carte cu mine să mai citesc câteva rânduri”.

Plouă foarte tare. Asta e … Mă duc cu mașina. Plec mai devreme pentru că traficul va fi mai aglomerat și nu vreau să mă stresez că întârzii. Mă urc în mașina, dau drumul la căldurică …. și ascult muzica (în felul acesta nu îi aud pe cei care “văd norii”, “ sunt plouați “ și “tună și fulgeră” cu claxoanele lor idioate). Mă gândesc că ajung la birou și am multe de făcut dar măcar e cald și bine … îmi fac o cafeluță și mă apuc de treabă … Mă adun puțin și pun pe hârtie ce am de făcut. Îmi stabilesc prioritățile. În funcție de asta fac selecția. De cele mai multe ori am adoptat metoda: “Nu lăsa pe maine ce poți face azi, lăsa pe poimâine ca poate se rezolva de la sine” … și culmea … s-a întâmplat de cele mai multe ori. Încep cu lucrurile care nu îmi fac prea mare plăcere ca să știu ca “am scăpat” și apoi reconfigurez traseul. În funcție de stare și de posibilități rezolv anumite probleme. Dacă se întâmplă să “fiu depășită de evenimente” mă opresc puțin și îmi spun că orice problema are o soluție și încerc să o găsesc pe cea mai ușoară. Mă gândesc că va trece timpul repede și o să plec de la birou … îmi iau “vitaminele sufletești”. După orele de program tot ce fac este pentru sufletul meu …. nu are legătura cu serviciul. Mi-am impus asta și am reușit.

Odată cu trecerea timpului, am realizat ca fiecare zi este o nouă șansă la fericire … de fapt ar trebui să ne gândim că fiecare zi ne poate aduce surprize noi și minunate.

În fiecare zi putem găsi ceva asa încât să ii dam inimii motive să zâmbească.

Am un jurnal în care îmi notez ce am făcut în ziua respectivă pentru mine, pentru sufletul meu, chiar și cele mai banale chestii de genul: m-am întâlnit cu prietenii, am fost la teatru, film, concert, mi-am petrecut timpul cu nepoțeii mei (îmi place la nebunie să “mă pun la mintea lor” și asta mă ajută să mai activez din când în când “copilul din mine”), am citit o carte, am găsit ceva interesant pe net, am fost la cosmetică, am fost la sala de fitness etc … am întâlnit o persoană deosebită …. orice ar putea sa îmi dea o stare de bine. Când nu am timp să notez, înainte de culcare îmi fac o analiza și MULȚUMESC pentru ziua care s-a terminat și o aștept cu nerăbdare pe cea care va veni.

Eu cred ca de NOI depinde dacă “rămânem în ploaie” sau “mergem la plajă”. Felul în care abordăm și percepem realitatea depinde numai noi. NOI decidem cum vrem să trăim!

În momentul în care începem să “vedem soarele” totul pare mai frumos, mai dulce, mai plăcut, oamenii par mai buni, mai fericiți … sau cel puțin așa îi vad eu. Problemele parca par mai ușor de depășit … simți o bucurie în suflet … și un chef “nebun”de a trăi.

La mine e soare … stau la plajă … și  “mă bălăcesc” în apele vieții “!

La Tine cum e vremea?

Iți place?

N-ai vrea să schimbi buletinul meteo?

Crezi că o poți face?

Eu sunt convinsă ca POȚI!

Mi-ar plăcea să iți aflu părerea. Sunt convinsă că ai soluții …. 

Comments

Comentarii