Îmi place să zâmbesc

Da, îmi place să zâmbesc! Îmi dă o stare bună. Zâmbetul îmi luminează chipul, luminează încăperea în care intru, strada pe care merg și chipul persoanei căreia îi zâmbesc. 

M-am analizat de multe ori în oglindă și am putut constata cât de frumușică sunt când zâmbesc și ce nesuferită și urâta par când sunt încruntată. Observ  chipurile oamenilor cu care mă intersectez  și  prefer să îmi opresc privirea asupra celor care zâmbesc sau măcar au un chip senin. Ceilalți, morocănoșii sau cum îmi place mie să le spun ʺreclamele la fabricile de oțetʺ  îmi dau o stare nașpa, îmi strică ziua.

Și nu vreau să le permit așa ceva.  Din ciclul: ʺCe ție nu-ți place, altuia nu faceǃʺ decid să nu stric ziua nimănui și aleg să zâmbesc.

La un moment o persoană apropiată mi-a spus că am un zâmbet fals. E părerea ei și o respect dar, sincer, prefer zâmbetul meu fals decât ʺacrealaʺ unora. De bine de rău, zâmbetul meu, așa fals cum poate părea, deși vă asigur că nu este așa, reușește  să aducă starea de bine celor din jurul meu. Nu sunt puțini cei care mă caută când sunt căzuți și simt că nu pot depăși momentul. Și mă bucur că îi pot ajuta cu un zâmbet și o vorbă bună. Nu pot spune ce simt când aud : ʺMulțumesc! Mi-ai făcut ziua mai frumoasăǃʺ.

Ce mă costă să zâmbesc ?  La naiba, nu e totul atât de negruǃ Viața nu e o tragedie continuă. Se spune că : ʺViața e grea dar… treceǃʺ. Și dacă tot trece de ce naiba să o văd în alb și negru, de ce să nu o colorez ? Nu ne putem permite luxul de a fi nefericiți tot timpul ! Viata e frumoasă dacă o privești din unghiul potrivit! Se  spune că 10% din viata este ceea ce ți se întâmplă și 90% reprezintă felul în care răspunzi la acestea.

Eu aleg să răspund cu un zâmbet  pentru că merită. Mă bucur de viață, de prieteni, de oameni frumoși, de fiecare lucru din viața mea.

Știu că de mine depinde totul. Eu aleg dacă vreau să văd numai partea nașpa sau partea frumoasă. Când zâmbesc simt că mi se destinde chipul, simt o liniște interioară, o bucurie de a trăi și găsesc motivația de a merge mai departe.

După ani de cerectări am învățat ʺsă iau viața la miștoʺ și am mai descoperit ceva.  Am descoperit că știu să râd.  Am fost tare surprinsă să constat că știu să râd în hohote. Și îmi place mult râsul meu. Acum  râd de mine și cu mine. Autoironia îmi face bine. Cel mai bine mă distrez cu mine. Găsesc în majoritatea evenimentelor care mi se întâmplă ceva amuzant mai ales că eu sunt actrița principală. Fac tot felul de ʺgafeʺ care mă distrează maxim.  Pot spune că am marcă înregistrată: ʺA la Mikiʺ.

Râd de ceilalți și cu ceilalți. Îmi imaginez că suntem cu toții actori într-o comedie.

Așa vreau să îmi fie viața un serial de comedie, un ʺSeinfeldʺ cu multe sezoane.

Vă doresc tuturor: SĂ VĂ FIE VIAȚA COMEDIE!

Comments

Comentarii