Mikidor - De aici incvepi sa te simti bine

Am citit undeva ca dacă Dumnezeu te binecuvantează cu anumite “daruri” şi bogății esti dator să le impărtăşeşesti cu ceilalți. Pentru că ma consider o ființă  norocoasă imi doresc din suflet sa vad oameni fericiți şi mulțumiți in jurul meu.

Cine sunt eu ?

O persoană binecuvantată de Dumnezeu cu sănătate, cu o stare materială bună şi cu oameni minunați care reprezintă, de fapt, cea mai mare bogație.

Pot afirma cu tărie ca pana la vărsta de 37 de ani, cat am acum, am trait 10 vieți intr-una sau o viață bogată şi dacă ar fi să mor mâine nu am ce să regret şi aş gândi “ măcar am trait frumos”.

Am trăit şi trăiesc din plin fiecare moment al vieții mele.  Am experimentat pe propria piele cum e să te urăsti, să te iubesti, să te indoiesti , să ai resentimente, sentimente pozitive sau negative. Mi-a fost teamă de singuratate. M-am bucurat, am suferit, am simțit că imi explodează sufletul de fericire dar am avut şi momente în care am suferit groaznic şi mi-am pierdut orice speranță şi am deznădajduit, m-am revoltat, m-am simtit singură şi nedreptatită dar am luptat şi nu m-am lasat învinsă şi am cautat FERICIREA si IUBIREA.

NIMENI NU M-A ÎNVĂŢAT SĂ FIU. AM AVUT NEVOIE SA ÎNVĂŢ.

Fiecare experiență de viață m-a ajutat sa evoluez, să ințeleg, să accept ceea ce imi este dat să trăiesc şi să ajung la pacea interioară pe care o simt acum şi la multumirea sufletească pe care nu o pot descrie in cuvinte.

Pot spune că am  fost o auto-didactă, că m-am auto-perfecționat.

Am citit enorm de mult, pot spune că m-am hrănit cu cărți – am citit beletristică dar și foarte multe cărți motivaționale ( biblioteca  mea este plină de astfel de cărți si calculatorul la fel), am participat la conferințe, workshop-uri, tabere de dezvoltare personală, am mers la teatru (zeci de piese), filme, concerte, spectacole.

Am călătorit foarte mult – pot spune că am văzut majoritatea punctelor de atracție care nu ar trebui să fie ratate  într-o viață. Am mers la cursuri de perfecționare în străinătate. (Strasbourg)

Am mers la bioenergeticieni, acupuncturiști, homeopați, psihologi, medici alopați, am încercat toate metodele ……. am experimentat …. și iar am experimentat …

Am incercat sa am grijă de “imaginea“ mea. Am mers la săli de fitness, cosmetică, masaje, tratamente corporale, diverse terapii…

Am mers  la biserici,mănăstiri, catedrale,  preoți, călugări pentru a-L descoperi pe Dumnezeu. Si pot spune că aici m-am regăsit cel mai bine, aici am găsit liniştea si încrederea. Dupa lungi perioade de “ bâjbâiala” am ajuns să înteleg, să accept ceea ce imi este dat să trăiesc, să mulțumesc în fiecare moment şi in final să fiu mulțumită şi fericită … Să mă bucur de ce am AICI şi ACUM .

Am fost binecuvântată  cu  prezența în viața mea a unor oameni deosebiți , “îngeri” care mi-au fost “trimiși”  când şi unde am avut nevoie. Fiecare om care mi-a intersectat existența m-a învățat ceva. Sunt încântată să descopăr oameni, suflete …

Am fost profesoară de limba franceză timp de 7 ani și dirigintă pentru 2 generații (cea de-a doua numai pentru 2 ani pentru ca m-am decis sa plec din învățământ si sa “iau un alt tren”, am fost și coordonatoarea Consiliului de elevi din scoală și am implementat cursul “Decizia e a mea”- un proiect care a avut un mare impact asupra adolescenților  care au participat. Am avut și am ocazia să interacționez cu  “tânăra generație” dornică de comunicare și înțelegere, cu părintii, cu profesorii. Este o experiență de viață care merită analizată şi împărtășită.

Prin prisma meseriei mele actuale am avut ocazia să intru în contact cu toate categoriile sociale cu o multitudine de persoane si personalităţi.

NIMENI ŞI NIMIC NU A APĂRUT ÎNTÂMPLĂTOR. TOȚI ŞI TOATE AU UN ROST. NIMIC NU E DEGEABA.

Tocmai de aceea m-am gândit că ar fi interesant să va impărtăsesc din experiența mea, să impart cu voi tot ceea ce eu am descoperit şi m-a ajutat si să va țin la curent cu evoluția mea actuală si cu toate evenimentele ce apar pe parcurs şi vă pot fi utile.

Veti regăsi aici articole care pe mine m-au inspirat, in care m-am regăsit , in care am regăsit experiențele altora, care m-au ajutat sa evoulez, sa gândesc pozitiv, să accept şi să ințeleg majoritatea lucrurilor care mi se intămpla, veți regăsi citate, fragmente,  extrase din lecturile mele … dar … și file din jurnalul meu personal in care veți  regăsi “ incercările” prin care am trecut, felul în care le-am perceput şi modul în care le-am depăşit, poveşti triste si vesele dar reale. Cine ştie? Exemplul personal poate  schimba această lume nebună în care trăim. În fiecare zi încerc sa fiu cât pot de bună și să ajut cât pot de mult, ofer tot fără să aştept nimic in schimb, dăruiesc și iubesc tot ce mă inconjoară si mă inchin in fața vieții, pentru că vreau  să trăiesc în cel mai bun mod cu putință.

Sper din tot sufletul că încercarea mea de a va vedea zâmbind și cu dorința de A TRĂI FRUMOS va da roade .

Vă transmit toată dragostea mea și aştept să impartăşiți şi voi experiența voastră de viață cu mine și cu cei care vor intra pe această pagină.

 

Leave a Comment.