Complot pentru fericire

„Sunt un fel de paranoic in directia opusa.
Ii suspectez pe cei din jurul meu ca
comploteaza pentru fericirea mea”. (J. Salinger).

Pentru ca „traim printre oameni” avem, de cele mai multe ori, tendinta de a ne „construi” fericirea raportandu-ne la ceilalti. De cele mai multe ori, fericirea noastra tine de ceilalti. Suntem fericiti cand suntem iubiti, cand suntem apreciati, laudati, cautati … Daca asta inseamna fericirea pentru voi  incercati  sa va  inconjurati  de oameni care „pot” sa va  faca fericiti.

Daca sunteti fericiti cand simtiti ca sunteti iubiti … atunci cautati  persoana care sa va poata iubi …. dar nu uitati un lucru … ca sa puteti fi iubiti trebuie sa va iubiti mai intai de toate voi insiva. Repetati-va neincetat „Ma iubesc si ma accept asa cum sunt. Totul e bine in lumea mea”. In momentul in care veti avea incredere in voi, va veti gasi calitati sau defecte care sa va faca sa va simtiti UNICI. Acceptati-va asa cum sunteti,  ganditi ca meritati sa fiti iubiti … si veti fi iubiti …! Nu exista om care sa nu aiba cel putin o  trasatura care sa il faca UNIC. Cu totii am fost inzestrati de Dumnezeu cu calitati, important este sa le identificam si sa le valorificam.

Nu puteti pretinde iubire daca nu stiti sa daruiti iubire. Iubiti neconditionat … fara sa asteptati ceva in schimb. Iubiti fara pretentii si conditionari. Nu-i cereti celuilalt sa va iubeasca … faceti-l sa va iubeasca! Nu spuneti „Te iubesc pentru ca ma iubesti!”  spuneti mai degraba: „Te iubesc pentru ca te iubesc!”

Fericire

Sunteti fericiti cand sunteti apreciati, laudati, cand vi se da dreptate … atunci inconjurati-va de oameni care stiu sa va aprecieze la adevarata voastra valoare … care va iubesc asa cum sunteti, care nu va cer sa va schimbati … „de dragul lor” sau al apropiatilor lor.

Vreti sa va simtiti apreciati … faceti ceva in sensul asta! Faceti bine, binecuvantati vietile celorlati cu existenta voastra dar nu pretindeti sa va fie recunoscute meritele (unii asteapta sa fie apreciati verbal si nu realizeaza faptul ca de cele mai multe ori o privire, un zambet  sau orice alt gest minor fac mai mult decat o mie de vorbe).

Eu iubesc oamenii veseli, pozitivi, care ma fac sa vad partea frumoasa a vietii, care ma fac sa zambesc (sa rad in hohote uneori), care ma  iubesc si ma accepta asa cum sunt, care ma lasa sa fiu EU. … oamenii care „comploteaza pentru fericirea mea” … care ma „imbogatesc sufleteste″, de la care am ce invata, care imi confirma convingeri de viata si ma ajuta sa descopar minunile vietii . ..care „ma contamineaza” cu starea lor de bine .

Daca simtiti ca cineva „comploteaza”  pentru fericirea voastra …. bucurati-va … FITI FERICITI!

Fericirea adevarata exista … si exista aici pe pamant …. dar in masura in care stim sa o daruim o sa o si primim … Dumnezeu ne chinuie uneori dar ne si rasplateste pe masura …. se joaca cu noi, ne face sa ne dorim mai mult, sa devenim mai mult … Fericirea nu e un dat, o pleasca, o incremenire care pica pe tine. O fericire statica ne-ar stivi sub o incremenire cumplita … Fericirea se munceste, se castiga in fiecare zi. E un urcus continuu care se adapteaza permanent nevoilor noastre … FERICIREA E DEVENIRE. (Parintele Pantelimon – Manastirea Oasa)

Comments

Comentarii